Westmalle Tripel
Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles. Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus. Het is zacht en romig in de mond, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma. Een uitzonderlijk bier, met veel finesse en elegantie. En met een heerlijk lange afdronk.
De Westmalle Tripel wordt wel eens de "moeder van alle tripels" genoemd. Dit type bier werd in 1934 voor het eerst in de abdij van Westmalle gebrouwen naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal. De huidige formule blijft al sinds 1956 - dus bijna 50 jaar - nagenoeg onveranderd.
Dit bier wordt meestal geschonken uit flesjes van 33 cl, precies de inhoud van het bijbehorende kelkglas. De flesjes worden per stuk, in handige mandjes van zes of in kratten van 24 flesjes te koop aangeboden. En uiteraard schenken ze dit bier ook in de betere horecazaken.
|