De olie verhitten in een braadpan en hierin het in blokjes gesneden rundvlees aan alle kanten aanbraden. Het in blokjes gesneden spek hieraan toevoegen en goed omscheppen.
Hittebron verlagen en de fijngehakte uien, fijngehakte bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, runderbouillon en de helft van het bier erbij doen en gedurende anderhalf uur zacht stoven.
Op smaak brengen met peper en zout en de rest van het bier door het vlees roeren. Ondertussen de aardappelen koken, met een stamper fijn maken en melk en kaas door de fijngestampte aardappelen mengen.
De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Een vuurvaste schaal insmeren met boter, het vleesmengsel in de schaal doen en afdekken met de fijngestampte aardappelen.
Ovenstand op 170 graden Celsius zetten en de schaal gedurende vijftien tot twintig minuten in de oven plaatsen totdat een lichtbruin korstje verschijnt.
Verdelen over voorverwarmde borden. Serveer hierbij ijsbergsla met plakjes tomaat, komkommer en radijs en een milde mosterddressing.
Drink een gekoeld glas Hertog Jan Grand Prestige (keldertemperatuur).