500 gram gamba’s of tijgergarnalen (schoongemaakt)
8 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 eetlepel cajunkruiden (melange voor vis of schelp- en schaaldieren)
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
2 eetlepels vers citroensap
2 tomaten, in blokjes gesneden
peper uit de molen en zout naar smaak
In een mengkom 4 eetlepels olie met cajunkruiden en citroensap mengen en de gamba’s of tijgergarnalen gedurende 1 uur hierin marineren. Af en toe omkeren. Een dressing maken van 4 eetlepels olie, witbier, peper uit de molen en weinig zout. Met een staafmixer zo schuimig mogelijk kloppen en daarna de fijngeknipte bieslook erdoor roeren. De gemarineerde gamba’s of tijgergarnalen met keukenpapier afdeppen en aan spiesjes rijgen. Zo kort mogelijk aan beide kanten grillen in een grillpan, of op de barbecue, of onder een hete grill. Eventueel met het restant van de marinade bestrijken en over de borden met de dressing verdelen. Garneren met in blokjes gesneden tomaat, waaruit de zaadlijst en pitjes zijn verwijderd en blokjes komkommer. Stokbrood hierbij serveren, vergezeld van een zeer goed gekoeld glas Hoegaarden witbier.