2 eetlepels appel- of perenstroop of Luikse stroop
4 eetlepels roomboter
4 bolletjes kaneel(room)ijs (of een ander roomijs)
4 gesuikerde wafeltjes
Appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm dikte snijden. In een mengkom de stroop met een garde door het bier (op kamertemperatuur) kloppen tot een egaal geheel is ontstaan. Roomboter in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de plakken appel zo kort mogelijk om en om bakken. Het mengsel van bier en stroop aan de appelen toevoegen.
De koekenpan schudden, hittebron verhogen, 2 tot 3 minuten goed verwarmen en in de koekenpan laten afkoelen. Appel en de (lauwwarme) saus over dessertborden verdelen, vergezeld van een bolletje kaneel(room)ijs of ander roomijs en een gesuikerd wafeltje. Naar smaak een proefglaasje (15 cl) Westmalle Trappist Dubbel bij dit nagerecht serveren.