Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Overigen

Paddestoelenbeignets met (Grolsch) herfstbock

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

2 dl Grolsch Herfstbok
500 gram paddestoelen (b.v. champignons, kastanjechampignons, shii-takes, oesterzwammen)
125 gram bloem
1 theelepel zout
1 ei
1 stijfgeklopt eiwi
 
 
 
 
 
 Meng de bloem met het zout in een kom, roer het ei erdoor en giet al roerende met kleine scheutjes tegelijk het bier erbij. Blijf roeren en kloppen tot u een glad beslag zonder klontjes hebt verkregen.

Laat het beslag een half uurtje rusten.

Spatel er daarna een stijfgeklopt eiwit door om het beslag luchtiger te maken. Verhit de olie of frituur vet. Haal de paddestoelen één voor één door het beslag en frituur ze mooi bruin en krokant. Uit laten lekken op keukenpapier en warm serveren.


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign