Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Voorgerechten

Kaassoep met pils

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

1 flesje Grolsch Premium Pilsner
2 uien
2 teentjes knoflook
1 winterwortel
1 bosje bladselderij
1 grote aardappel
2 paprika's
2 eetlepels boter
750 ml geconcentreerde bouillon
250 g geraspte kaas
 
 
 
 
 Snipper de uien en de knoflook zo fijn mogelijk. Hak de wortel, de selderij, de aardappel en de paprika's.
Smelt de boter en sudder hierin alle fijngesnipperde benodigdheden tot ze gaar zijn. Ze mogen echter geen bruine kleur krijgen.
Reken voor het sudderen ongeveer 10 minuten. Voeg de bouillon toe en laat de soep op een klein pitje gedurende 20 minuten doorkoken.
Roer er dan met een houten lepel met kleine hoeveelheden tegelijk de kaas door. Voeg pas op het laatst de pils toe.
Proef nu, misschien moet er nog wat zout of peper bij. Alleen lichtjes doorverwarmen en meteen aan tafel opdienen.


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign