Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Voorgerechten

Courgettesoep met gerookte kipfilet en Antoon

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

1,5 dl Koninck Antoon
500 gram courgette
150 gram wit van de prei
200 gram aardappelen
twee eetlepels roomboter
twee eetlepels zonnebloemolie
200 gram gerookte kipfilet
0,8 l kippenbouillon
1 dl slagroom
peper uit de molen en zout naar smaak
 
 
 
 
 De zaadlijsten verwijderen uit de courgette en in blokjes snijden. Prei goed wassen en in ringetjes snijden. Aardappelen schillen en in blokjes snijden.
In een soeppan een mengsel van boter en zonnebloemolie verhitten en hierin de groenten even om en om bakken. Hittebron verlagen, de bouillon eraan toevoegen en gedurende vijftien tot twintig minuten verwarmen.
Vervolgens de soep pureren met een staafmixer of in een blender. Het bier erbij doen en nog tien minuten goed verwarmen. Tenslotte de in reepjes gesneden gerookte kipfilet en de slagroom door de warme soep roeren.
Op smaak brengen met peper en zout. In voorverwarmde soepborden serveren en met stokbrood of ciabattabrood opdienen.
Drink hierbij een goed gekoeld glas Antoon.


Met dank aan biercuisine.nl


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign