Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Overigen

Chocoladetaart met Westmalle Dubbel

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

1 dl Westmalle Dubbel
225 gram (tarwe)bloem
225 gram boter
300 gram basterdsuiker
vier eieren
twee theelepels bakpoeder
125 gram cacao
een eetlepel vanillesuiker
twee eetlepels amandelsnippers
1,5 dl slagroom
 
 
 
 
 De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. In een mengkom boter en suiker mengen tot een romig geheel. Vervolgens de eieren één voor één door dit mengsel roeren. De bloem door een zeef doen en de bakpoeder erbij doen. Cacao en het bier toevoegen, goed roeren tot een egaal glad beslag is ontstaan.
Een taartvorm (diameter van 20-25 cm) met wat boter insmeren en het beslag hierin doen. De taart in het midden van de oven in 1 tot 1 1/2 uur bakken tot ze stevig is. Eventueel afdekken met bakpapier of aluminiumfolie om te voorkomen dat de taart te donker zal worden.
De taart laten afkoelen en vervolgens uit de vorm halen. De vanillesuiker door de ongeklopte slagroom roeren en verdelen over vier dessertborden. Een punt van de taart hierop leggen en garneren met amandelsnippers.
Drink hierbij een glas Westmalle Trappist Dubbel, liefst op keldertemperatuur.


Met dank aan biercuisine.nl


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign