Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Voorgerechten

Champignon- preisoep met Leffe Blond

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

1,5 dl Leffe Blond
250 gram champignons
250 gram wit van de prei.
twee eetlepels roomboter
twee eetlepels zonnebloemolie
0,8 l kippenbouillon
1 dl slagroom
twee eetlepels fijngesneden bladselderij
peper uit de molen en zout naar smaak
 
 
 
 
 De champignons schoon borstelen en in plakjes snijden.
Het wit van de prei in dunne ringetjes snijden, goed wassen en laten uitleken.
Een mensel van twee eetlepels boter en olie verhitten in een soeppan en hierin de fijngesneden champignons en ringetjes prei zo kort mogelijk om en om bakken, tot de prei wat glazig is geworden.
Hittebron verlagen en de bouillon eraan toevoegen. Vijftien minuten laten pruttelen. Vervolgens het bier erbij doen en nog vijf à tien minuten verwarmen.
Tenslotte de slagroom erdoor roeren, fijngesneden bladselderij erbij doen en op smaak brengen met peper en zout.
In voorverwarmde soepborden of soepkommen serveren. Geef hierbij stokbrood of ciabattabrood en drink een goed gekoeld glas Leffe Blond.


Met dank aan biercuisine.nl



Arno16-12-2005 17:59
Bijgevoegde foto is dus van de soep zoals deze door mij is klaargemaakt. Hoewel ik betere soep heb gezien smaakte het best goed.

(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign