Bieren
De bieren
Nieuwe bieren
Bier vd maand
Top 25
Flop 25
Zinloze stats
Zoeken
Extra's
Bierglazen
Etiketten
Kroonkurken
Overigen
Viltjes
Brouwerijen
Over bier
Geschiedenis
Brouwproces
Soorten bier
Bier inschenken
Bier beoordelen
Potjebier
Nieuws
De jury
Foto's
Gastenboek
Nog te doen
Info
Contact
Promotieteam
Sponsors
Leden
Inschrijven
Inloggen
Overzicht
Zoeken
Recepten
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Overigen
Zoeken
Fun
Moppen
Plaatjes
Wallpaper
Filmpjes
Links
Games
Biertris
Yuhtza
E-cards
Per categorie
Meest gebruikt
Afhalen
Drankgebruik
Wat doet het?
Alcohol A - Z
Tien tips
Hulpgroepen
Bier >>
Alfabetisch overzicht
>>
Soorten
>>
Top 25
>>
Zoeken
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Anchor steam beer
Anchor steam beer
is een bier van lage gisting. Voor het maken van dit bier is een lage temperatuur nodig. In het midden en oosten van Amerika werd ijs uit de grote meren voor het koelen van de gistkuipen gebruikt. Californië staat echter niet bepaald bekend om zijn ijs, dus de brouwers probeerden laaggistende bieren te produceren zonder gebruik te maken van ijs. Een methode was het gebruik van zeer ondiepe gistkuipen. Doordat dan meer van het brouwsel aan de lucht blootgesteld werd, vond een snellere afkoeling plaats. Zonder ijs was echter geen lange periode van lange gisting en rijping mogelijk. Het een en ander leidde tot een voortdurende tweede gisting in het vat en tot een zeer levendig bier dat zo luid sissend uit het vat kwam 'dat het wel stoom leek'. Deze Californische methode creëerde een specifiek biertype tot de absolute top gerekend. Anchor Brewery is gelegen aan de Francisco Bay, USA. De brouwerij stamt uit de vorige eeuw en stond in 1965 op het punt haar deuren te sluiten. Fritz Maytag, literatuurstudent en telg uit een familie die één van de belangrijkste fabrieken van wasmachines bezit, vernam dat zijn favoriete bier niet meer leverbaar zou zijn. Hij kocht daarom deze "microbrewery" en stopte al zijn tijd en energie in het reanimeren van de brouwerij en in met name het optimaliseren van de kwaliteit. Inmiddels is de Anchor brewery één van de fraaiste ter wereld en worder er uitsluitend bieren van wereldklasse geproduceerd. De brouwerij is sterk gegroeid (150.000 Hl. per jaar) en is officiëel geen microbrewery meer. Liefde voor het vak en extreme zorg voor kwaliteit zijn gebleven.
Brouwerij
Anchor
Soort
Stoombier
Gisting
Laag
Alcohol %
4,8
Temperatuur
5
Beoordeling
8,4
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
(c) Potjebier.nl
Powered by Source WebDesign