Palm (speciale) |
|
|
Palm (speciale)
In 1904 organiseerden de brouwerijscholen een wedstrijd om het Belgische bier te verbeteren. De opdracht was een zwaar bier van 5 % (vol.alc) te brouwen. De Brabantse brouwers noemden dit bier "Special Belge" en gaven hun merk het voor- of achtervoegsel "Speciale" of "Ale".
Vele merken verdwenen, Palm werd marktleider. De Special Belge is amberkleurig en heeft een courant alcoholvolume van om en bij de 5 %. Ze worden volgens de infusiemethode gebrouwen. Als voornaamste grondstoffen zijn er het brouwwater dat rijk is aan mineralen en de licht gekleurde mouten van maritieme gerst. Het bier wordt met zachte aromahoppen licht gehopt. Door toevoeging van "hoge gisten" bekomt men een fruitig, volmondig bier met een evenwichtige bitter -zoet balans. Na de eerste gisting zullen tijdens het rijpingsproces de "jonge" smaken verfijnen en de typische malsheid tot stand komen. Door na de rijping het bier tot 0°C af te koelen wordt de troebelheid gevormd die nadien uit het bier wordt gefilterd.
|
|
Brouwerij | Palm | |
Soort | Speciaalbier |
Gisting | Hoog |
Alcohol % | 5 |
Temperatuur | 4-8 |
Beoordeling | 8,7
|
| Recepten met dit bier:
Pannenkoeken à la Palm
|
(jury) Leden die dit bier lekker vinden drinken ook graag: |
N'ice Chouffe La Chouffe Hoegaarden Grand Cru Mc Chouffe Korenwolf
|
|