Bieren
De bieren
Nieuwe bieren
Bier vd maand
Top 25
Flop 25
Zinloze stats
Zoeken
Extra's
Bierglazen
Etiketten
Kroonkurken
Overigen
Viltjes
Brouwerijen
Over bier
Geschiedenis
Brouwproces
Soorten bier
Bier inschenken
Bier beoordelen
Potjebier
Nieuws
De jury
Foto's
Gastenboek
Nog te doen
Info
Contact
Promotieteam
Sponsors
Leden
Inschrijven
Inloggen
Overzicht
Zoeken
Recepten
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Overigen
Zoeken
Fun
Moppen
Plaatjes
Wallpaper
Filmpjes
Links
Games
Biertris
Yuhtza
E-cards
Per categorie
Meest gebruikt
Afhalen
Drankgebruik
Wat doet het?
Alcohol A - Z
Tien tips
Hulpgroepen
Bier >>
Alfabetisch overzicht
>>
Soorten
>>
Top 25
>>
Zoeken
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Mestreechs Aait
Mestreechs Aait
onstaat door wort met een aantal donkere bieren in gesloten eikehoutenvaten spontaan te laten gisten. Er verstrijken dan minstens vier jaargetijden voordat de brouwmeester uiteindelijk het behoorlijk zure oerbier versnijdt met bruine bieren van circa 12 graden stamwort.
Dan ontstaat de typische rinzige smaak met een frisse afdronk die het Mestreechs Aait zo kenmerkt (3,5 % alc.). De appelachtige geur streelt de neus.
Brouwerij
Gulpener Bierbrouwerij
Soort
Oud bruin
Gisting
laag
Alcohol %
3
Temperatuur
4-6
Beoordeling
6,5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
(c) Potjebier.nl
Powered by Source WebDesign